Ēriks Ieviņš. Foto no personīgā arhīva.

Latvijas Universitātes (LU) Tukuma filiāles studiju programmas "Sākumskolas skolotājs ar tiesībām mācīt vienu priekšmetu pamatskolā" 2021. gada absolvents Ēriks Ieviņš dalās pieredzē par savu ceļu uz studijām LU Tukuma filiālē un skolotāja profesiju. Un prieks un gandarījums aicināt ikvienu ieklausīties Ērika vārdos: “Ne tikai citiem stiprā dzimuma pārstāvjiem, bet arī jebkuram, kurš sevi saskata kā labu pedagogu, es iesaku nebaidīties un studēt pedagoģiju, un darīt to Latvijas Universitātes Tukuma filiāle, kur vienmēr jutīsieties kā mājās!”

Dzīve bieži vien mēdz piespēlēt dažādas iespējas, it sevišķi, ja esi par to domājis jau kopš bērnības, un tā notika arī ar mani. Jau kopš sākumskolas zināju, ka būšu skolotājs. Lai arī pieaugot, centos aizbēgt no sava sapņa, tomēr, pēc negaidīta aicinājuma sākt strādāt skolā, ilgi nedomāju un piekritu. Protams, svarīgi bija iegūt atbilstošu izglītību. Kā prioritāti pedagoģijas studēšanai izvēlējos Latvijas Universitāti, tieši Tukuma filiāli, vairāku faktoru dēļ, proti, filiāle atrodas tuvu manām mājām, studijas notiek reizi nedēļā un studiju maksa ir pieņemama un zemāka, kā studējot Rīgā.

Studiju process filiālē daudz neatšķiras no studijām klātienē Rīgā. Pasniedzēji ir profesionāļi, savu jomu speciālisti, pretimnākoši, saprotoši un prasmīgi spēj parādīt pašas labākās metodes, kā strādāt skolā. Kā vienu no pasniedzējām varu minēt profesori Anitu Peteri, kura bija manas studiju programmas direktore – vienmēr turēja rūpi par saviem, kā pasniedzēja teica, studentiņiem. Studējot filiāle, nekad nejutos aizmirsts. Gan filiāles direktore, gan metodiķe vienmēr bija pretimnākošas, sniedza padomu un atbalstu ne tikai studiju procesā, bet pēc nepieciešamības - arī saziņā ar pasniedzējiem. Tāpat studijas Tukuma filiālē vienmēr notika ērtās un mājīgās auditorijās, filiāles telpās vienmēr atrodas studentiem aktuālā informācija, kā arī ir neliels atpūtas stūrītis, kur pārrunāt savu pedagoģisko pieredzi ar kursabiedriem, kuras atkal un atkal ir prieks satikt klātienē.

Sākotnēji mazliet uztrauca iekļaušanās kursā, kurā bija tikai sievietes. Taču gan no kursabiedrenēm, gan pasniedzējiem attieksme bija ļoti laipna. Kā vienīgajam vīriešu dzimuma pārstāvim bija bieži vien arī priekšrocības, respektīvi, vienmēr tiku pamanīts un varēju dalīties ar savu viedokli, saņēmu daudz labu vārdu par savu izvēli strādāt skolā.

Savus nākotnes plānus joprojām vēlos sasaistīt ar pedagoģiju, tāpēc jau šajā rudenī uzsāku maģistra studijas Latvijas Universitātē.

Ne tikai citiem stiprā dzimuma pārstāvjiem, bet arī jebkuram, kurš sevi saskata kā labu pedagogu, es iesaku nebaidīties un studēt pedagoģiju, un darīt to Latvijas Universitātes Tukuma filiāle, kur vienmēr jutīsieties kā mājās!

Paldies, Ērik, par dalīšanos pieredzē un labajiem vārdiem. Novēlam panākumus studijās un skolotāja darbā! 

Dalīties