Latvijas Universitātes (LU) Tukuma filiāles studiju programmas "Sākumizglītības skolotājs ar tiesībām mācīt vienu priekšmetu pamatskolā" students Krišs Jansons šonedēļ jau aizstāvējis savu bakalaura darbu un dalās atziņās par savu pieredzi, izvēloties studijas LU Tukuma filiālē, par vērtīgo studijās un spēju būt gataviem izkāpt no "komforta zonas".

Pirms vairākiem gadiem sāku strādāt Tukuma novada izglītības iestādē par matemātikas skolotāju, tāpēc bija nepieciešams studēt pedagoģiju, un LU Tukuma filiāle ar piedāvāto attiecīgo studiju programmu bija visatbilstošākā gan lokācijas ziņā, gan arī ar piedāvātajiem nodarbību laikiem, kurus es varēju pielāgot savam darbam.

Pašlaik jau piekto gadu strādāju Zemgales vidusskolā par pamatskolas matemātikas skolotāju, un skolā iegūtā pieredze ļoti noderēja dažādu studiju kursu apgūšanā. Nekad neesmu šaubījies par studiju vidi filiālē. Vienmēr ir bijusi atsaucība no studiju biedriem, docētājiem, kā arī no filiāles vadības, tas ļauj motivējoši un sekmīgi studentam turpināt studijas. Galvenais studentam nevajag klusēt kādā jautājumā, bet neskaidrības gadījumā jautāt, jo gandrīz vienmēr tiek atrasts risinājums.

Esmu ar labām sekmēm veicis attiecīgo studiju programmu. Ar labiem rezultātiem darbā esmu piedalījies ar saviem skolēniem matemātikas olimpiādēs, kā arī piedāvājis savas idejas citiem matemātikas skolotājiem, piedaloties matemātikas konferencēs. Pēc bakalaura programmas ir plānots studijas turpināt maģistrantūrā, kā arī ir vēlēšanās attīstīt karjeru izglītības jomā.

Ieteikums esošajiem un topošajiem studentiem – būt atraktīviem un gataviem iesaistīties diskusijās, dalīties ar savu personisko pieredzi, jo lielākā daļa programmu kursu pasniedzēju to atzinīgi novērtē. Manā pieredzē ir bijuši pasniedzēji, kuriem arī patīk labs humors, un reizēm ir sanācis kārtīgi pasmieties par dažādām lietām. Studējot ir jābūt arī gataviem izkāpt no savas “komforta zonas”, kā, piemēram, es apguvu attiecīgās prasmes: adīt, šūt, dziedāt utt., bet jāsaprot, ka tas ir savas pilnveides attīstīšanai.

Paldies Krišam Jansonam par pieredzes stāstu! Novēlam, lai izdodas neapstāties pie sasniegtā! Lai profesionālais izaugsmes ceļš turpinās!

 

Dalīties